Tenim un Govern trencat

0
190

Els i les joves socialistes veuen com el Govern de Catalunya liderat per ERC i JuntsXCat no fa front als problemes reals dels i les joves del país.

Ahir va iniciar-se el debat sobre política general al Parlament de Catalunya. Els i les joves esperàvem algun anunci del President Aragonès en favor dels i les joves, però una vegada més no han sorprès i ens han tornat a deixar tirats.

Amb la compareixença del President Aragonès va evidenciar el que ens espera al conjunt de joves de Catalunya durant aquesta legislatura. Per les paraules del President, podem esperar una inacció davant la manca de places de FP, un deficient sistema català de beques i l’escassa implementació del Programa de Garantia Juvenil.

Avui Salvador Illa, en la seva intervenció, ha evidenciat la manca de compromís del govern amb els problemes reals dels i les catalanes i especialment els del jovent català. Illa, també, ha deixat clara la diferència entre l’aposta per l’egoisme d’un projecte sense rumb del Govern i l’alternativa d’un projecte d’esquerres basat en la solidaritat.

El cap de l’oposició assenyalava que “la majoria de joves de Catalunya saben disfrutar de la festa, respectant l’espai públic i als altres” deixant clar que la gran responsabilitat de la majoria del jovent en aquest context que estem vivint. Els i les joves no hem de ser criminalitzats per les accions d’uns pocs, sinó que hem d’estar al centre del debat per abordar els problemes reals sorgits de l’actual situació de crisi i de les anteriors.

Des de la JSC seguirem aportant propostes dels joves per a joves davant la inacció i la passivitat del Govern de la Generalitat. La setmana passada vam anunciar un conjunt de propostes a través de la nostra Oficina Parlamentària i del nostre diputat jove, David González, enfocades a la creació d’oportunitats per al conjunt del jovent català. Un correcte finançament de la FP, la creació d’una nova Llei d’ocupació juvenil, la construcció de parcs d’habitatges públics, la presentació de noves propostes parlamentàries per fer del programa de Garantia Juvenil una eina útil, són algunes de les propostes que vàrem presentar i que seguirem treballant amb el grup parlamentari socialista.

El jovent de Catalunya necessitem un govern alternatiu, un govern que posi al centre de les seves polítiques públiques als i les joves, un govern que conegui les necessitats reals de la joventut, en definitiva, un govern que dignifiqui la vida del conjunt de joves a Catalunya. Avui, un cop més, s’ha evidenciat que aquest govern ha d’estar liderat per Salvador Illa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here