Reivindiquem l’abolició de la prostitució per garantir els drets humans.

0
129

Avui, 23 de setembre, commemorem el Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones i des de la JSC denunciem que la prostitució és l’esclavitud del s. XXI.  No entem com partits polítics que suposadament es defineixen d’esquerra avalen aquesta pràctica de violència masclista, diferenciant entre tracta i prostitució, com si l’explotació sexual no fos violència. Les dades són alarmants, actualment, es calcula que aproximadament uns 4.5 milions de persones són víctimes d’explotació sexual en tot el planeta i que al nostre territori, unes 11.000 persones són potencials víctimes de Tracta amb fins d’explotació sexual. Aquesta realitat suposa una greu violació dels drets humans.

Les víctimes d’explotació sexual i tràfic de persones es troben en una situació de vulnerabilitat, i no es pot obviar que afecta principalment a dones, nens i nenes. Del total de víctimes a nivell global, el 99% de les víctimes de tracta amb fins d’explotació sexual són dones i nenes, i els infants suposen un 25% del total de les víctimes. Un 62% de les dones afirmen haver sigut iniciades a la prostitució quan eren menors d’edat. No es pot negar que es tracta de violència contra les dones. Una realitat que es dona en una societat global patriarcal que reprodueix el cos de la dona com un objecte sexual que es pot comprar.

És urgent actuar i per això veiem amb esperança la Proposició de Llei per eradicar el proxenetisme en totes les seves formes, del Partit Socialista. El Govern progressista d’Espanya ha creat un Pla Estratègic Nacional contra la Tracta i l’explotació d’Éssers Humans 2021-2023, amb l’objectiu d’articular mesures per la lluita contra aquest delicte i facilitar l’assistència i protecció de les víctimes. Per una altra banda, s’ha creat el Pla Operatiu per la protecció dels drets humans de dones i nenes víctimes de tracta, explotació sexual i dones en context de prostitució 2022-2026. Aquest Pla Operatiu compta amb una inversió de 204 milions d’euros, que serviran per implementar 28 mesures amb el mateix objectiu del Pla Estratègic Nacional. Aquest projecte de Llei, proposa mesures com les penes de presó per aquelles persones que paguin per sexe amb víctimes de tracta, també per les persones que alquilin o cedeixin locals per l’explotació de les dones.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya denunciem que aquesta realitat d’esclavitud, no podem defensar com a treball la prostitució perquè atempta directament contra la llibertat i els drets humans. Exigim l’abolició com l’única forma d’eradicar aquesta violència masclista.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here