(R) EVOLUCIONANT EL MÓN

0
319

Un any més, la Joventut Socialista de Catalunya celebrem i reivindiquem el Dia Internacional de la Dona. Aquest dia, cabdal pel moviment feminista, i per la societat, ens recorda que el masclisme i la discriminació cap a les dones continua existint, i que hem de continuar lluitant per avançar en la igualtat de drets i oportunitats. Per això, la JSC hem realitzat un seguit d’actes i activitats, on hem après, reflexionat i fet un pas més endavant cap al canvi en clau feminista.

El passat diumenge 6 de març, vam realitzar una jornada reivindicativa i d’empoderament, per encarar el 8M. Durant la tarda, vam fer un taller de material per encoratjar a les companyes i companys a sortir al carrer el 8M, en el qual es van crear pancartes i samarretes per dur a la manifestació. És important la lluita feminista a peu de carrer.  Després vam fer un speech amb dones referents i feministes. Aquest va ser introduït i moderat per la Laura Garcia, vice primera secretària de la JSC i secretària de Feminisme. Entre les dones referents que formaven part de l’acte, vam comptar amb la presència de diverses alcaldesses socialistes com la Núria Marín, Vicepresidenta del PSC, la Núria Parlon, Secretaria de Seguretat del PSC, la Lluïsa Moret, Viceprimera Secretaria d’organització del PSC, la Gemma Badia, Secretaria de Feminisme del PSC Baix Llobregat, i Sònia Guerra, Diputada i Secretària de Polítiques Feministes del PSC. Juntament amb elles, vam tractar la importància de la lluita feminista, de la importància de formar part activa de la política i del moviment. Hem de tenir sempre present d’on venim, com evolucionem i quins són els reptes que ens queden per aconseguir. Avançar des dels governs és clau, i per aquest motiu, la participació de les dones és fonamental en la política i en les institucions.

Finalment, ahir dimarts 8 de Març, vam assistir a les diverses manifestacions que es van realitzar arreu del territori, tant a Barcelona com a Girona, Lleida i Tarragona. La JSC, vam sortir als carrers per reivindicar els drets de totes les dones, i fent un pas endavant en la història, sent una organització que lluita cada dia per assolir l’objectiu d’aconseguir una societat feminista, ja que només des del feminisme aconseguim la democràcia.

D’aquesta forma, la JSC lluita contra aquest masclisme estructural, que ha deixat i segueix deixant enrere a tantes dones. Un masclisme estructural que manté la violència masclista, les desigualtats laborals, la desigualtat en els usos del temps, en definitiva, la discriminació cap a la meitat de la població.  Seguirem lluitant de forma col·lectiva, per acabar amb el masclisme, per avançar en drets , en igualtat d’oportunitats.
(R) EVOLUCIONEM EL MÓN perquè és qüestió de justícia i democràcia!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here