Oportunitats perdudes

0
183

A Catalunya, tenim una Formació Professional molt digna que necessita recursos econòmics i d’una bona estratègia de desplegament i implantació als territoris, segons les seves especificitats. Tot i això, continuem perdent el temps.
Malgrat la gran taxa d’inserció laboral, hem esperat més de 4 anys en veure l’inici del desplegament de la llei de Formació Professional, aprovada el 2015 i sense tenir una planificació realment estratègica per territoris i amb una taxa d’abandonament del 40%.

El govern, amb la seva incapacitat per coordinar els diferents departaments implicats, especialment la manca de coordinació entre el departament d’ensenyament i de treball, han convertit en fracàs el que hi havia un èxit.
L’exemple més clar és el centre de Formació Professional d’Automoció de Catalunya, situat a Martorell (CFPA).
El CFPA va ser inaugurat al 2014 i va tenir un cost de més de 14milions d’euros. Pretenia ser el centre de referència de l’automoció a tota Catalunya però actualment només es troba al 6% de rendiment de què podria tenir. El centre només acull una cinquantena d’alumnes, quan la capacitat és per a gairebé 14.000 impartint bàsicament cursos del SOC i sense pràcticament contingut ni activitat. La manca d’inacció i els problemes en la licitació i plantejament de la gestió del centre fan que el dia d’avui encara no hagin posat en marxa el projecte.
Una vegada més veiem la incapacitat del President de la Generalitat i del seu govern per marcar prioritat i tirar endavant projectes ambiciosos que podrien donar sortida a molts i moltes joves a Catalunya, en un sector, com el de l’automoció que és clau per la nostra economia, no només per a la Comarca del Baix Llobregat, sinó per a tot el país.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here