Nínxol buit, democràcia plena

0
176

Avui, dia 24 de novembre del 2019, per fi s’ha fet justícia. L’exhumació del dictador Franco suposa un dels majors actes de dignitat tant per a aquelles famílies que actualment encara busquen els seus familiars afusellats i que van patir la repressió ferotge de la dictadura com per la democràcia del país. Mantenir al dictador al Valle de Los Caídos suposava un greuge que un estat de dret, democràtic i social no es podia permetre.

Catalunya va patir un dels períodes més negres de la seva història: l’anticatalanisme, la persecució de la nostra cultura, els afusellaments, el tancament d’universitats i l’empresonament de més de 27.700 catalans i catalanes, són exemples de la barbàrie de la dictadura franquista al nostre país. No podíem permetre que el causant d’aquesta repressió continues ni un minut més enterrat en un espai, on també resten persones que van donar la seva vida per defensar els valors democràtics.

Un cop més els i les socialistes, encapçalats pel Gobierno de España, i el seu president Pedro Sánchez, hem estat claus en la lluita per eliminar les restes de la dictadura franquista. La Joventut socialista de Catalunya volem agrair l’esforç i el treball incansable del Gobierno. La nostra organització està compromesa amb el compliment de la llei de memòria històrica aprovada l’any 2007 pel govern Zapatero i que malauradament la dreta encapçalada pel Partit Popular va deixar abandonada.

Recuperar la dignitat dels i les represaliades, eliminar qualsevol element d’alçament de la dictadura i el compliment amb la llei de memòria històrica serà i és una prioritat per a nosaltres. El nostre llegat ha sigut fer-ho possible, a tots i totes que vau patir la repressió, us ho devíem.

Salut i República!

Aquí podeu trobar la versió descarregable en PDF

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here