Llibertat d’expressió si, odi i violència no

0
89

El passat dimarts 16 de febrer, el raper Pablo Hasél va entrar a presó després d’uns dies tancat al rectorat de la Universitat de Lleida, a causa de l’acumulació de diferents càrrecs entre els quals hi ha agressió, enaltiment del terrorisme i delictes d’odi.

La JSC considerem que les injúries a la corona, un dels motius pels quals el raper ha entrat a presó, no haurien d’estar tipificades com a delicte. No pot ser que en ple segle XXI la ciutadania no pugui alçar la seva veu crítica contra una institució anacrònica com és la monarquia. Per aquest motiu, els i les joves de la JSC ens alineem amb la posició del Gobierno de España, encapçalat per Pedro Sánchez, qui ha anunciat una revisió i modificació del Codi Penal.

Algunes persones, excusant-se en la detenció de Pablo Hasél, han provocat disturbis i diferents episodis de violència a diverses ciutats catalanes durant aquestes dues darreres nits. Des de la JSC considerem que la violència no és en cap cas una forma de protesta acceptable. Defensar la llibertat d’expressió és incompatible amb produir destrosses al mobiliari urbà ni als vehicles i comerços de particulars. Això és vandalisme en estat pur, no una reivindicació.

Des de la JSC volem deixar clar que defensem una societat on tothom es pugui expressar lliurement, però amb respecte envers la resta de ciutadans i ciutadanes. A la nostra societat, l’odi i la violència no tenen cabuda.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here