La JSC demana una moratòria en l’exigència d’una tercera llengua als universitaris

0
255

Les diputades socialistes Alícia Romero i Esther Niubó, amb el Primer Secretari de la JSC i també diputat, Pol Gibert, han registrat aquest dimecres al Parlament una proposició per modificar la llei que exigeix ​​el nivell B2 d’una tercera llengua perquè els universitaris puguin graduar-se. Aquesta proposta compta amb la pràctica unanimitat de la comunitat universitària.

L’actual llei indica que aquest curs s’ha de començar a exigir el B2 d’una tercera llengua als universitaris, però la comunitat educativa el rebutja perquè no s’han destinat recursos per garantir que els alumnes puguin tenir els coneixements requerits.

Per això, la proposta demana una moratòria de quatre anys perquè el B2 d’una tercera llengua comenci a exigir-se als graduats que començaran els seus estudis el proper curs.

En aquest període addicional de quatre anys, el PSC reclama que es destinin els recursos suficients perquè els alumnes puguin accedir als estudis necessaris per tenir el nivell exigit.

Pol Gibert ha considerat injust exigir als universitaris el B2 d’una tercera llengua quan no es destinen recursos públics a l’aprenentatge d’idiomes: “Només poden fer-ho els que s’ho poden pagar, i això afegeix un cost més als estudiants, que ja paguen molt per anar a la universitat “.

“No pot ser que se’ns demani com a requisit un domini de l’anglès quan el Govern no proporciona les eines públiques necessàries per poder-le aprendre’l. Ja som els joves que més paguem per anar a la universitat, ara també volen que ens paguem escoles privades per poder assolir el B2 d’una tercera llengua” ha afegit Gibert

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here