La JSC celebra l’aposta del Govern Sánchez per garantir el dret a una mort digne

0
124

La Joventut Socialista de Catalunya (JSCporta molts anys defensant la necessitat de regular mitjançant una llei d’àmbit estatal el dret a morir dignament per a aquelles persones que així ho decideixin. En defensa dels valors emparats per la nostra Constitució, cal una llei que despenalitzi l’eutanàsia d’una manera garantista que permeti l’exercici d’aquest dret de forma voluntària, informada, consentida i lliure.

Segons les consultes que ha anat realitzant el CIS, més d’un 70% de la població espanyola dóna suport a aquesta iniciativa i per tant hi ha un ampli consens social per aprovar una llei per la mort digna. Com sempre, però, la dreta ha volgut posar tots els pals a les rodes possibles per frenar aquesta iniciativa, que ha entrat al Congrés aquesta setmana per tercera vegada després de repeticions electorals i bloquejos de l’anterior mesa del congrés controlada per PP i Cs. Així doncs, la dreta ens té acostumats a arribar tard a tots els avenços socials i en drets civils. Van votar en contra del divorci i després van ser els primers a divorciar-se; van votar en contra de l’avortament mentre molts dels seus anaven a Londres a avortar; van votar en contra del matrimoni igualitari entre persones LGTBI i després van protagonitzar casaments LGTBI entre els seus líders, i ara voten contra la despenalització de l’eutanàsia i, qui sap si en un futur…

Per tot plegat, la JSC celebra la iniciativa del Govern de Pedro Sánchez i desitja que a la tercera vagi la vençuda, perquè massa persones ho han hagut de passar molt malament per no haver estat a l’altura des de fa anys, i perquè ha arribat el moment de posar remei a una demanda social àmpliament recolzada per la ciutadania.

Fem legal l’últim dret!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here