La JSC celebra el Consell Nacional on les dones van prendre la paraula

0
189

La Joventut Socialista de Catalunya va celebrar el passat dissabte el seu Consell Nacional a Sant Pere de Ribes (Garraf).

El passat dissabte 29 de febrer la JSC va celebrar un Consell Nacional molt especial. A una setmana del 8 de març l’Executiva Nacional de la JSC va voler fer valdre i visibilitzar, d’una forma simbòlica però molt significativa, les noies que formen aquesta organització.

En les intervencions del Consell Nacional, les dones van prendre la paraula. L’informe polític el va realitzar la viceprimera secretària de la JSCJudith Riera, i les intervencions per part de l’Executiva Nacional van ser a càrrec de les dones que formen la CEN. De la mateixa manera, les companyes de les federacions, també van prendre la paraula per valorar l’Informe Polític i defensar les diferents resolucions que es van aprovar al Consell Nacional. Els homes de la CEN i d’algunes federacions, van voler fer un pas al costat de les seves companyes.

Un fet simbòlic però que des de la JSC incentivarem en els propers Consells Nacionals gràcies a una resolució presentada per la CEN i aprovada al CN on s’insta, tant a l’Executiva Nacional com a les Federacions, a realitzar intervencions paritàries, sobretot en el Consell Nacional, màxim òrgan de decisió de l’organització entre congressos. Aquesta acció s’ha pres per incentivar la participació femenina, ja que tot i tenir un cens paritari, a la pràctica participativa, són els homes qui més intervenen. Les dones van prendre la iniciativa i la paraula en aquest Consell però ho seguiran fent en tots els espais, formals i informals d’aquesta organització.

En aquest Consell Nacional també es va aprovar una resolució presentada per la Federació del Barcelonès Nord en defensa dels espais no mixtes com a eina de cohesió entre la militància femenina de l’organització.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here