La JSC aconsegueix ampliar la T-Jove fins als 30 anys

0
82

Ahir al matí el Diputat Jove del PSC i de la JSC, David González va defensar al Ple del parlament de Catalunya la moció presentada per la Joventut Socialista de Catalunya a través de la seva oficina parlamentària, que recollia algunes de les principals problemàtiques del jovent català.

La Joventut Socialista de Catalunya juntament amb el PSC van presentar ahir al matí una moció de joventut per tal de posar sobre la taula les principals problemàtiques del jovent català davant de la inacció del Govern de la Generalitat de Catalunya. La moció va estar registrada pel diputat jove, David González el passat dia 17 de gener al registre del Parlament de Catalunya.

La moció sortida de les diferents propostes electorals de la JSC treballades pel conjunt de la militància, es va treballar conjuntament amb el PSC a través de l’oficina parlamentària de l’organització juvenil. La reducció de les taxes universitàries, la promoció de la formació professional, l’aplicació del Programa de Garantia Juvenil, la creació de parcs d’habitatges públics amb la reserva d’un 25% per a joves, el reforç de l’assistència psicològica, i l’ampliació  de la T-jove fins als 30 anys, són algunes de les demandes recollides en la moció.

L’acord amb diferents partits ha permès que algunes de les reivindicacions de la moció siguin una realitat, com l’estudi de l’aplicació de la T-jove fins als 30 anys i la seva implementació al 2023. Aquesta mesura permetrà que l’accés al transport públic i a la mobilitat deixi de ser un mal de cap per molts i moltes joves. Aquests, a partir dels 25 anys, es trobaven amb la situació desfavorable d’haver de dedicar un major esforç econòmic al transport. Així, vetllem per una mobilitat justa i accessible per a tots i totes les joves.

Els partits de dretes i d’extrema dreta han tornat a donar l’esquena al jovent, seguint la deriva que ja han mostrat en diverses ocasions al Congrés dels Diputats i desviant el debat i les necessitats del jovent a debats retrògrads i absurds. El diputat jove, David González, va deixar constància en la seva rèplica  que amb la ultradreta no hi ha cap intenció d’arribar a acords.

En les votacions es va aprovar la proposta d’allargar la T-jove fins als 30 anys. Tot hi això, propostes com les de reservar el 25% de nous habitatges públics per a joves o tractar noves polítiques de joventut, van ser votades en contra per altres grups parlamentaris que tracten de fer aquestes propostes seves.

La JSC es compromet a seguir treballant i dur a terme una tasca de fiscalització en el compliment de tots els acords que s’han arribat a partir d’aquesta moció. A través de l’oficina parlamentària, seguirem presentant propostes que millorin la vida del jovent català i pressionarem al govern de la Generalitat per tal que atengui les demandes presentades.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here