La Joventut Socialista de l’Anoia denuncia el col·lapse de l’Institut Milà i Fontanals i proposa Formació Professional a l’Anoia Sud

0
515

L’Institut Milà i Fontanals, tot i ser és un dels principals centres de Formació Professional a Catalunya i comptar amb una capacitat per més de 1.500 alumnes, ha deixat, per segon any consecutiu, centenars de joves sense plaça per estudiar-hi a causa de la negligent planificació duta a terme pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

En un context en què la formació esdevé un element clau a l’hora d’accedir a un món laboral precari i ple d’incerteses pels i les joves, la Joventut Socialista de l’Anoia considera molt greus les dificultats afegides que s’aboquen sobre un col·lectiu vulnerable com el jove en una comarca on és particularment difícil desenvolupar un projecte de vida.

La Joventut Socialista de l’Anoia denuncia la gravíssima manca de capacitat de gestió que arrosseguen en els darrers anys els Governs de la Generalitat i, a més, considera insuficient la solució improvisada proposada per Educació, consistent en la creació de tres nous grups que no cobreixen la demanda de places en la seva totalitat. És per aquest motiu, doncs, que el jovent socialista exigeix unes obres d’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals que han de dur-se a terme de manera immediata abans que pugui començar el proper curs 2022-2023.

És imprescindible, a més, obrir el debat sobre la necessitat de crear un pol de Formació Professional a l’Anoia sud, on 140 joves han perdut l’oportunitat de formar-se a la seva comarca, ja que la mancança d’oferta de Formació Professional a l’Anoia Sud fa que molts joves d’aquesta zona optin per formar-se a ciutats properes del Baix Llobregat amb un desarrelament envers la comarca i pèrdua constant de talent.

La Joventut Socialista de l’Anoia recorda que un 70% de les més de 8.000 persones aturades a la comarca no disposen de formació més enllà de l’Educació Secundària Obligatòria.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here