LA JOVENTUT SOCIALISTA DE CATALUNYA COMPROMESA AMB L’ACCIÓ PEL CLIMA

0
62

Reimagina, recrea, restaura.

Amb motiu de la celebració del dia mundial del medi ambient des de la JSC volem refermar el nostre compromís amb l’acció per al clima. Acceptem la veritat de la crisi climàtica i la gravetat de la situació que vivim, és per aquest motiu que davant el negacionisme de la dreta nosaltres ens situem al costat de la comunitat científica.
Al llarg de la història, la humanitat ha estat explotant i destruint els ecosistemes del planeta. Hem pensat que tots els recursos eren nostres i que podíem apoderar-nos d’ells per al nostre benefici sense importar-nos les conseqüències d’aquestes. Actualment cada tres segons, el planeta està perdent la superfície de bosc equivalent a la d’un camp de futbol, i en l’últim segle hem destruït la meitat dels aiguamolls. Així mateix el 50% dels esculls de coral ja s’han perdut, i es calcula que seguint la tendència actual en el 2050 fins al 90%. Hem de ficar un fre a aquesta situació, ja que ens estem jugant el nostre futur i el de les futures generacions.

L’aparició de la COVID-19 també ens ha demostrat el gran impacte negatiu que pot tenir la pèrdua dels ecosistemes. En reduir l’hàbitat natural dels animals, hem creat les condicions ideals perquè els patògens, incús el coronavirus, es propaguin. En aquesta línia, no hem d’oblidar mai que la nostra casa comuna la compartim amb els animals, i que davant l’egocentrisme d’una part de la humanitat que es creu superior a ells, els hem de donar veu als animals i defensar els seus drets.

És per aquest motiu que des de la JSC apostem clarament l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres i marítim. Apostem clarament per augmentar les polítiques i els recursos per la protecció i restauració dels ecosistemes de Catalunya, així com desenvolupar polítiques envers el benestar animar. Lluitem contra la desertificació, per detenir i invertir la degradació de les terres i frenar la pèrdua de la diversitat biològica. Tal com es va aprovar en el 17è congrés de la JSC, com a socialistes i ecologistes, ens oposarem a l’ampliació, modificació i creació d’infraestructures i indústries, sempre que no ho faci de forma sostenible i tot respectant a la fauna i el medi que les envolta.

Davant aquest gran problema, Nacions unides, ens insta als joves a què siguem la generació que lideri la restauració, i que comencem a reimaginar el nostre planeta en clau ecologista, que tornem a crear tot, i que restaurem el que s’ha destruït. Fem nostre aquest lema i treballarem de forma valenta per fer-ho possible.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here