LA JOVENTUT NO POT PERDRE LA JOVE DEMOCRÀCIA

0
162

La paraula ens ha salvat de les batalles que fa 40 anys es lliuraven al nostre país. Ens trobem davant la celebració dels millors anys que ha viscut Espanya. 40 anys de democràcia que durant aquesta setmana commemorem i on volem posar de relleu el nostre compromís amb la convivència, amb el diàleg i el pacte que ens ha fet progressar com a país i aconseguir els majors avenços com a societat.

Som els hereus i hereves de tothom qui va lluitar per aconseguir un país sense feixismes ni imposicions. Un país on tothom ha pogut, des de la seva llibertat personal, expressar les seves idees i propostes. Un país on conviure en la pluralitat i des de la diversitat. I des d’aquesta unió de la diferència va ser des d’on va triomfar l’acord ampli que va permetre signar una Constitució en el 1978 avalada pel 88,54% dels i les votants del conjunt de l’Estat i, en concret, per un 90,5% dels i les votants de Catalunya. Avui aquest compromís que es va adquirir ha d’habilitar-se tal com habilitant és el text constitucional i adaptar-ho a les noves necessitats i sensibilitats que es plantegen a la societat del segle XXI.

Però no hem d’oblidar que durant aquest important període democràtic no sempre hem pogut progressar degut als bloquejos dels governs conservadors. Per tant, aquesta setmana també ha de significar una celebració del protagonisme que a Espanya ha tingut el Partit Socialista per ser garant del progrés i dels majors avenços al nostre país. Amb Felipe González es va construir l’Espanya de les oportunitats, amb José Luis Rodríguez Zapatero es va aconseguir l’Espanya de les llibertats i amb Pedro Sánchez volem aconseguir l’Espanya de les dignitats.

Volem seguir avançant. Aquest repte ens fa tenir la responsabilitat com a joves de seguir mirant a l’horitzó i demostrar que estem preparats i preparades per continuar construint els propers 40 anys de democràcia. Hem de liderar el projecte del consens i l’entesa. D’entendre que val la pena lluitar per un projecte compartit, basat en la fraternitat i el respecte a les diversitats i sensibilitats que han de saber conviure conjuntament.

La nostra generació està cridada a fer-ho possible. A fer-ho bé. A teixir les complicitats i fugir de les adversitats. A construir el nostre millor futur destruint els majors errors que hem comès durant el passat. En aquest camí és necessari que estiguem totes i tots, que no falti ningú, tothom qui des de la diversitat cregui convenient conjurar una alternativa clara a un futur unit. El futur no ha de ser igual que el passat però tampoc pitjor. Guanyem junts totes aquelles coses que podem perdre separats.

Ot Garcia Ruiz
Secretari d’Organització de la JSC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here