JSC-Anoia celebra que es reconegui el matrimoni entre persones del mateix sexe

0
553

Les JSC-Anoia sempre treballem sobre el pilars dels nostres valors, i un d’ells és lluita pels drets del col•lectiu LGTB. Lamentem però la tardança de 7 anys en la deliberació del recurs presentat pel PP.
Avui es un dia històric, però tot i així recordar que encara hi ha àmbits en els quals cal continuar lluitant per la igualtat d’oportunitats.

La situació a la comarca, encara que en els últims anys s’ha avançat molt, però el gruix d’avenços i recursos són solament palpables a les grans ciutats com Madrid i, en el nostre cas, Barcelona. Aquesta última, la nostra capital, és considerada una de les ciutats més avantguardistes, modernes, innovadores i, ara també, una de les capitals gais europees. Paradoxalment, a Igualada capital de la comarca de l’Anoia ( a seixanta-set kilòmetres i escaig de Barcelona) encara, hi ha la necessitat de viure sota l’anonimat.

Que el TC hagi donat una clara resposta al que és un clam social, hi ha una reafirmació dels drets civils adquirits després d’anys de lluita i sacrifici del moviment LGBT es un gran pas dins del camí de l’ igualtat.

Creiem que la sentència favorable als matrimonis homosexuals, és un avanç, però també un gran exemple a seguir de cara la comunitat internacional, tant dins d’Europa com en diferents Estats on s’està debatent políticament i socialment sobre legislacions en favor del matrimoni homosexuals, també un referent en països emergents, en ple procés de democratització on encara cal avançar i
molt en el reconeixement legal i social del col•lectiu LGBT.

Tenim la satisfacció perquè finalment el Tribunal Constitucional reconegui de ple dret el matrimoni entre persones del mateix sexe, una llei impulsada pel govern socialista aprovada pel Congrés de Diputats el 30 de juny de 2005. Malgrat que hagi tardat 7 anys en rebutjar els principals arguments que el Partit Popular va esgrimir en el recurs que va interposar de la Llei davant del TC. Avui per això volem dir: ¡Gràcies Zapatero!

Continuem dient que encara queda un llarg camí, un camí i un plegat de processos al quals en adherim i continuarem lluitan.

Galería d’imatges (1)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here