Javi López i Pol Gibert denuncien el desaprofitament dels recursos europeus de la Garantia Juvenil

0
288

Els i les socialistes denuncien la falta de compromís i d’inversió pública de la Generalitat amb la joventut i la seva ocupació.

El diputat al Parlament de Catalunya Pol Gibert i l’eurodiputat Javi López treballen de forma conjunta aquest programa europeu, coordinant esforços per oferir millors resultats per a Catalunya i denunciar els incompliments de Generalitat i Ministeri.

Els i les socialistes denuncien la falta de compromís i d’inversió pública de la Generalitat amb la joventut i la seva ocupació. Aquesta manca de voluntat política s’ha vist reflectida directament en la carència d’un seguiment adequat i personalitzat pels i les usuàries de la Garantia Juvenil (GJ).

Si no adaptem les propostes formatives o laborals a les persones que les reben, aquesta inversió econòmica i de temps va a un pou sense fons. I així ho mostren les dades, que demostren que la majoria del pressupost es destina a bonificacions empresarials que no garanteixen ofertes laborals de qualitat ni a formacions adaptades a la realitat de qui les rep.

“El programa de la Garantia Juvenil va ser dissenyat com una onada d’oportunitats, però la mala aplicació per part de l’Estat i la ineptitud de la Generalitat en la seva gestió han provocat un resultat molt diferent de l’esperat.

Mentrestant, la Conselleria de Treball ha perdut més de 42 milions d’euros destinats a combatre l’atur juvenil, màxim exponent de la mala gestió per part de la Generalitat.

Hi ha milers de joves esperant una oferta després d’apuntar-se a la GJ, sense rebre cap resposta en els terminis establerts. A més, segons dades del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, només el 37% dels beneficiaris treballen sis mesos després d’inscriure-s’hi.” Denuncia Pol Gibert des del Parlament Europeu.

La pròpia Comissió Europea ha recomanat en reiterades ocasions al govern espanyol que segueixi les directrius europees i faci participar del programa de la GJ agents socials i organitzacions juvenils.

Recomanacions que han incomplert, sumades a la falta d’interlocució i de convocatòries del Comitè de Seguiment de la GJ. Únic espai no governamental de fiscalització sobre la situació d’aquest programa.

D’aquesta manera, l’eurodiputat Javi López presentarà una bateria de preguntes a la Comissió Europea per a aconseguir respostes davant a la manca de transparència sobre les dades reals de la Garantia Juvenil al nostre país.

“No podem permetre’ns que Espanya, el país amb major partida pressupostaria de la Garantia Juvenil, sigui el que aporta pitjors resultats. Amb la terrible situació que viu el jovent català és una vergonya com s’està gestionant de forma ineficient aquest programa.

Des del 2014 han demostrat que la cobertura que està arribant als i les nostres joves és insuficient. Cal que la Generalitat i el Ministeri de Treball comencin a treballar de forma coordinada y eficient aprofitant recursos que estan malbaratant.” Explica en declaracions Javi López.

De la mateixa manera, Pol Gibert, afirma que part de la seva tasca parlamentària a Catalunya seguirà sent de forma activa la denuncia tots els casos pendents de resolució com els de les persones joves que treballen dies alterns o els i les majors de divuit anys ex-tutelats, que disposen de permís de residència i no de treball, que poden inscriure’s com a demandants d’ocupació, però no al Programa de garantia juvenil.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here