Habitatge, cinquè pilar de l’Estat del Benestar

0
107

 

Avui al Consell de Ministres s’ha aprovat la primera llei que situa a l’habitatge com el cinquè pilar de l’Estat del Benestar, i que haurà d’iniciar el seu tràmit parlamentari. El govern Sánchez compleix així amb el compromís del pla de xoc social que inclou un millor accés a l’habitatge i un major control dels preus del lloguer. L’habitatge és un dels pilars fonamentals per solucionar el gran problema d’emancipació que patim el conjunt dels i les joves de Catalunya i de la resta de l’Estat. La JSC celebrem que aquesta llei es centri en facilitar l’accés del jovent a un dret fonamental com és l’habitatge.

La Llei de l’habitatge, preveu un augment del parc d’habitatge públic fins als 100.000 habitatges, dels quals 30.000  seran destinats íntegrament al jovent d’entre 18 i 35 anys. Aquesta xifra representa un 30% del total de l’habitatge públic, i seran les de primera adjudicació. En aquesta llei també apareix la figura del bo juvenil que constarà de 250 € mensuals per aquells joves amb una renda inferior a 23.725€, durant un període de dos anys i que pot representar fins al 40% del valor total del lloguer.

Volem posar en valor des de la JSC el treball de la ministra Raquel Sánchez al capdavant del ministeri de Transports, mobilitat i agenda urbana. Aquest compromís de la ministra representa el compromís dels i les socialistes de posar al centre de la recuperació econòmica i socials al conjunt del jovent.  Una aposta sincera per una generació que ha patit dues crisis econòmiques seguides, que han aprofundit en les dificultats d’emancipació, representa una aposta pel futur del conjunt de l’Estat.

Des de la JSC volem fer una crida al conjunt de forces polítiques que es consideren d’esquerres al Congrés dels Diputats, perquè mostrin el seu suport parlamentari a una llei tan necessària per a la nostra generació. Així mateix, demanem al Govern de la Generalitat que acompanyi en la futura aplicació de la llei a Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here