Encartellada a 7 universitats per denunciar l’apropiació que l’independentisme en fa.

0
136

Des de la publicació de la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem, les universitats catalanes i tota a la comunitat universitària intenten resistir l’apropiació i la corrent única de pensament que uns quants volen imposar a la resta.

Hem pogut veure com s’impedia impartir docència a professors, mitjançant coaccions i fins i tot amenaces, hem vist grups d’estudiants ocupant rectorats tractant d’imposar per la força una protesta que no és compartida per la totalitat de la comunitat i també hem vist com perilla la pluralitat i neutralitat que haurien de ser trets distintius d’un espai de coneixement com és la universitat.

Davant el dret legítim a fer vaga també trobem el dret a no secundar-la i assistir a classe. Un dret que ha estat vulnerat per aquells que es titllen de “defensors dels drets”.  Aquesta no seria pas una novetat si no ens trobéssim davant una situació insòlita: grups d’estudiants intenten forçar els equips de govern per instaurar una via d’avaluació fora de la normativa acadèmica que vulneri l’avaluació continuada (tret distintiu del sistema universitari) amb el pretext de poder assistir a les mobilitzacions. El simple fet que això es plantegi com una opció suposa una clara transgressió de les normatives de les que es dota la universitat gràcies a la seva autonomia.

La JSC no restarà impassible davant d’aquest atac flagrant a l’estudiantat i a les institucions del coneixement. Ens trobem en un moment en què no podem permetre més la deixadesa de funcions del govern de la Generalitat i mentre el president juga a fer la seva revolució dels somriures, els futur dels joves catalans s’esfondra alhora que ho fan les universitats.

Per això, avui la JSC surt a 7 universitats públiques catalanes (UAB, UB, UPF, UPC, UdG, UdLL, URiV) per deixar clar, cartell en mà, que l’estudiantat no està sol. Que les institucions serveixen a tota la societat i no pas a un grup reduït d’activistes que no saben defensar les seves idees sense trepitjar els drets dels altres. Cridem al jovent català a sumar-se a la defensa d’allò que és de tothom, sense discriminar les seves idees, i anunciem que en resposta a la situació vergonyosa que vivim, la JSC estudiarà totes les possibilitats legals al seu abast per garantir els drets de l’estudiantat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here