Dia Mundial de la Lluita Contra la SIDA

0
159

Avui, dia 1 de desembre, el dia Mundial de la Lluita contra la SIDA, des de la Joventut Socialista de Catalunya volem conscienciar al jovent sobre aquest virus del qual encara un 18% de les persones contagiades a Espanya, és a dir una 1 de cada 5, no saben que ho estan.

Per això, volem recordar que hi ha més d’una manera d’agafar el virus del VIH i, que tot i sabent-ho, no en posem remei. El sexe oral és una de les pràctiques sexuals més extensa entre la població, però al mateix temps també és en la que menys prevenció hi posem. Diversos estudis científics recalquen la necessitat d’utilitzar protecció en el sexe oral per tal d’evitar contagis.

D’altra banda, també donar visibilitat a la prova ràpida del VIH que existeix des de fa molt de temps però només una part molt petita de la població se la fa. Aquesta prova et permet saber el teu estat serològic d’una forma ràpida i segura, però encara hi ha molta inquietud al voltant d’aquesta prova, ja que a moltes persones els costa de fer o bé per desconeixement de la mateixa prova o bé per vergonya o bé por al resultat. Nosaltres volem fer una reflexió, que costa més viure amb la incongruència de no saber el teu estat o una punxada?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here