Universitats i estudiants: de nou abandonades per ERC i JxCAT

0
110

Avui 7 de gener entren en vigor les noves mesures restrictives contra la COVID19 dictades pel Govern de la Generalitat. En paral·lel a un confinament municipal i la recomanació de restringir al màxim els contactes interpersonals, les noves mesures contemplen la celebració presencial de les avaluacions universitàries del primer semestre.

La JSC s’ha mostrat des d’un bon principi al costat de les universitats públiques catalanes en la seva defensa com a espai segur i pot corroborar l’aplicació de tots els protocols de seguretat sanitària a les aules. D’aquesta manera, en els primers mesos del curs 20/21, no es va donar cap contagi a les aules quan la docència encara era presencial. Ja ens vam mostrar contraris a la virtualització de la docència teòrica al més de novembre i vam criticar amb duresa la situació de bloqueig econòmic a què el senyor Pere Aragonès va sotmetre les universitats amb el segrest de 38 M€ dels fons COVID que havien de ser destinats al sistema universitari.

Amb la represa dels exàmens de fi de semestre, recollim les múltiples denúncies de sindicats d’estudiants que destaquen la manca d’informació per part de la Conselleria i la incertesa que s’instal·la en un moment en què es crida amb urgència a reduir el contacte interpersonal però es manté la obligació d’assistir de forma presencial a exàmens a algunes universitats mentre d’altres opten per exàmens virtuals. Sabem que les universitats són segures però també entenem la incertesa de l’estudiantat davant les nul·les explicacions del Govern.

És per això que demanem una interlocució urgent del Govern amb els sindicats d’estudiants per homogeneïtzar les mesures i reclamem encara amb més urgència que el Govern (en especial el conseller Pere Aragonès) doti les universitats del suport econòmic per maximitzar les mesures de seguretat sanitària.

Hem comprovat en massa ocasions com les universitats i el futur del jovent català no són una prioritat per ERC i JxCAT. Enfront la inoperància i menyspreu del Govern actual, la JSC no defallirem en la nostra defensa aferrissada del sistema universitari català, de la seva seguretat i de la necessitat urgent de rescatar-lo econòmicament. És des d’aquesta visió que afrontem amb impaciència les eleccions que s’acosten per poder posar fi a allò que esperem que en un futur es consideri el decenni negre de Catalunya.  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here