Una porta de sortida a la precarietat laboral

0
45

Ahir un cop més, vam veure com ERC es va posicionar, de nou, al costat de Junts, PP i Vox al Congrés dels Diputats en una votació històrica. Després d’un llarg període de temps de negociacions, el govern de Pedro Sánchez aconseguia una reforma laboral pactada amb els principals sindicats i amb les principals patronals, que va ser aprovada en Consell de ministres el passat 28 de desembre. Ahir tocava la seva convalidació al Congrés dels diputats, i tot i l’ampli consens i les grans millores per les treballadores i treballadors, Esquerra republicana ha tornat a donar l’esquena a la classe obrera.

Estem parlant d’una reforma laboral adaptada al segle XXI que suposa la derogació dels aspectes més lesius de la reforma aprovada pel PP. La reducció de la temporalitat, la recuperació de la negociació col·lectiva, l’aposta per l’estabilitat laboral i la contractació indefinida, o la fi dels contractes de pràctiques precaris, són unes de les principals mesures recollides a la nova reforma.

L’aprovació definitiva d’ahir, representa una millora real per als treballadors i treballadores de l’Estat. Uns exemples són l’augment de 5300€ anuals pel col·lectiu de les Kellys, o l’augment de 7500€ pel que fa als transportistes en carretera. Segons CCOO, els salaris poden augmentar en alguns casos fins al 35% i en alguns col·lectius, l’augment pot arribar fins als 12000€ bruts anuals.

Per les i els joves, aquesta reforma és una porta de sortida a la precarietat laboral que durant els anys més durs de les crisis econòmiques s’ha augmentat exponencialment per culpa d’una reforma laboral del PP existent fins ara. La reducció de la temporalitat fins als 18 mesos amb el mateix grup empresarial i l’eliminació dels contractes de pràctiques existents, potenciant la formació justa i l’entrada digna al mercat de treball, són unes de les mesures és positives pel col·lectiu.

En definitiva,  entrem en una etapa on les condicions laborals s’adapten a les noves necessitats i on s’aposta realment per una contractació digna i duradora. Un cop més els i les socialistes complim, i fem allò que millor sabem fer: millorar la vida dels treballadors i treballadores.

 

Judith Robles Lafuente 

Secretària de política laboral i digitalització 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here