MANIFEST: 25 N- DIA INTERNACIONAL PER L’ERRADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

0
170

Erradicar la violència de gènere també depèn de tots i totes!

Com cada 25 de novembre, comencem fent el més negre recompte de víctimes mortals d’aquesta agressió que atempta contra els drets humans. Aquest any han estat assassinades 44 dones arreu de l’Estat. Segons dades oficials, ja que no es comptabilitzen com a víctimes de la violència masclista aquelles dones on l’homicida era el seu amic, nebot, fill o pare. La suma total és de 89 dones. Mortes. Assassinades.

Però aquesta és la part més visible en la piràmide d’accions que comporten violència masclista. També som víctimes quan algú utilitza el llenguatge sexista i ens exclou, quan invisibilitzen la nostra feina, quan ens realitzen xantatge emocional, quan ens controlen en tots els àmbits de la nostra vida o quan ens fan culpables de ser violades.

Els i les socialistes sabem, prediquem, lluitem per posar tots els mecanismes possibles a tots els àmbits per esborrar de la nostra societat aquesta xacra. El Pacte d’Estat contra la Violència de gènere aprovat en el Congrés dels diputats i amb dotació econòmica per posar-ho en pràctica, és la nostra punta de llança en la lluita contra la violència vers les dones. Hem d’exigir el seu compliment i impulsant la seva aplicació en tots els àmbits: educatiu, jurídic, econòmic, de protecció a les víctimes i sensibilització social. Com a joves feministes i socialistes, reivindiquem que aquest pacte d’Estat sigui una vertadera prioritat per al poder legislatiu.

Però també demanem que siguis, que siguem tots i totes, part de l’erradicació de les violències de gènere. És la nostra responsabilitat obrir els ulls i adonar-nos que hi ha formes de violència, subtils i a vegades pràcticament invisibles, que la nostra societat encara tolera i que són violència de gènere. Com a joves, hem d’assumir que la violència de gènere ens afecta en el nostre dia a dia. No és un problema que només necessiti l’elaboració de macro polítiques (que són summament necessàries per erradicar aquesta violència en tots els àmbits) sinó que també està en les nostres mans treballar per la seva desaparició. No siguis partícip, no callis, no passis per alt. Aturar aquest terrorisme és cosa de tots i totes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here