Les Joventuts Socialistes Europees mostren el seu suport als socialistes catalans

0
268

Aquest cap de setmana la Joventut Socialista de Catalunya ha participat al Bureau de la YES-Young European Socialists a Sofia, Bulgaria. El Bureau és l’assemblea general de les organitzacions membres i el màxim òrgan entre congressos.

Davant la situació política dels darrers mesos a Catalunya, la JSC conjuntament amb les Juventudes Socialistas de España, han presentat una resolució a debat i votació en suport dels companys i companyes socialistes catalans en aquests moments.

La resolució, aprovada per unanimitat i presentada per les companyes Laia Castellana, representant de la JSC al Bureau de la YES, i Carla Millán, secretaria d’Europa de la JSE, defensa que cal garantir l’estat de dret, la llibertat d’expressió i els màxims estandards democràtics en tota mesura presa per qualsevol govern, éssent el respecte a les lleis una condició indispensable del funcionament de les institucions.

La YES es suma a la denúncia de la via unilateral presa pels independentistes, especialment entre el 6 i 7 de setembre i la DUI en que es van violar totes les lleis i els drets dels diputats oposició. Reconeix Espanya com a un estat plenament democràtic on no hi ha presos polítics sinó responsables públics processats pels seus actes ilegals en exercici del càrrec. A més, fa una crida a respectar la independència judicial i condemna l’assetjament i atacs patits pels i les socialistes catalans.

La YES també denuncia l’actitud de Mariano Rajoy i del govern del Partit Popular, i considera que només ha contribuit a l’augment de la tensió, i assenyala que només un diàleg honest i sincer, com el que proposen les i els socialistes Catalans i Espanyols, proveirà una resposta satisfactòria al problema polític català.

El Primer Secretari de la JSC, Arnau Ramírez, ha assenyalat que: Agraïm el suport rebut en tot moment per part de la YES. Els nostres companys i companyes europeus són un aliat clau per aconseguir el nostre objectiu de reconstruir ponts entre catalans, i també entre Catalunya i la resta d’Espanya, reduint les tensions i aconseguint un acord per a una reforma constitucional que respecti totes les sensibilitats polítiques”.

El Secretari de Política Internacional de la JSC, Enric López, ha recalcat que davant els intents d’internacionalització del procés per part dels independentistes, que només han rebut el suport de l’extrema dreta de la Lega Nord, Alternativa per a Alemanya o la ultradreta flamenca, els i les Joves Socialistes Europeus s’uneixen un cop més per donar suport al procés de diàleg, negociació i pacte que defensen la JSC i el PSC. El conjunt de progressistes europeus són conscients que només trobarem la sortida en una reforma constitucional que porti a un millor encaix de Catalunya a Espanya, transformant i reconeixent Espanya completament com un Estat Federal.”

Aquí podeu llegir la resolució complerta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here