La victòria sobre la violència

0
104

Avui 20 d’octubre, es commemora el desè aniversari de la derrota del grup terrorista d’ETA qui compta amb la cruel xifra de 850 assassinats durant els més de 40 anys que va estar activa. Des de la JSC volem tenir un record per tots i totes aquelles víctimes del terrorisme, des dels menors civils al conjunt de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Cal posar de relleu l’esforç i el treball tant del president Jose Luís Rodríguez Zapatero i de l’exministre Alfredo Pérez Rubalcaba que van aconseguir la derrota definitiva de la banda armada, com de tots i totes aquelles servidores públiques que malgrat patir l’assetjament i la persecució de la banda terrorista d’ETA, van lluitar incansablement per la defensa dels ideals democràtics al País Basc i arreu de l’Estat.

La JSC volem tenir una menció especial en aquest aniversari, al que va ser ministre de sanitat Ernest Lluch, l’autor del sistema sanitari públic i universal, que actualment ha estat clau en la lluita contra la COVID19. Lluch va ser assassinat per ETA després d’una lluita incansable per la defensa dels valors democràtics enfront del terror que la banda terrorista intentava causar.

Malauradament, en l’actualitat diferents partits de l’oposició al Gobierno de España encara intenten utilitzar la memòria de les víctimes per a fins polítics i electoralistes. És necessari alçar la veu contra aquestes pràctiques i recordar a qui realment va  acabar amb la violència i el terror de la banda terrorista ETA, que va ser el govern Zapatero amb l’ajuda de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here