La JSC lamenta el Brexit: “treballarem per a que en el futur el Regne Unit torni a formar part de la família europea”.

0
147

El Brexit serà una realitat aquesta mitjanit després de la ratificació aquesta setmana per part del Parlament Europeu de l’Acord de Retirada del Regne Unit de la UE. Un procés que arriba al final després d’anys de negociacions fruit del resultat del divisiu referèndum de 2016.

La sortida del Regne Unit de la UE és especialment dolorosa per a una generació de gent jove que va votar massivament a favor de romandre-hi, que se sent majoritàriament europea i que veuran desaparèixer els seus drets com a ciutadans de la UE.

El Secretari de Política Internacional de la JSC, Enric López, ha destacat que “son uns dies tristos per a tots aquells i aquelles que creiem fermament en el projecte europeu. Els i les joves de tots els països europeus, incloent el Regne Unit, fem front a reptes com l’accés l’habitatge, el dret a tenir una educació pública i de qualitat, la lluita per la igualtat de gènere, etc. És absurd pensar que, sortint del marc de cooperació que ofereix la UE i fent-se més petit i dependent d’un govern del Partit Conservador, es podran atendre aquestes demandes”.

També ha afegit que “la JSC continuarà treballant per garantir que es respecten els drets dels i les joves catalans que romanen al Regne Unit i per a que en el futur tornem a veure al Regne Unit en una Unió Europea més forta i solidària.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here