LA JSC EXPRESSA LA SEVA SATISFACCIÓ PER LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM SOBRE EL “CAS PALAU”

0
176

La setmana passada es va conèixer la confirmació de la condemna de Fèlix Millet i Jordi Montull, per part del Tribunal Suprem, en la coneguda trama de corrupció: “Cas Palau”. La pena que hauran de complir aquests dos responsables de l’escàndol serà de 9 anys i 8 mesos de pena privativa de llibertat i multa de 4,1 milions d’euros, així com de 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions d’euros, respectivament. Igualment, hauran d’abonar 23 milions d’euros de responsabilitat civil; quantitats que van utilitzar en el seu propi benefici. De la mateixa manera, s’ha imposat una pena de presó de 4 anys i multa de 2,6 milions d’euros a Gemma Montull, qui fou responsable financera del Palau de la Música.

L’ex tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Daniel Osácar, també ha estat condemnat per un delicte de blanqueig de capitals, delicte continuat de falsedat en document mercantil i un delicte de falsedat contable, a la pena de 3 anys i 6 mesos de privació de llibertat, així com una multa de 3,7 milions d’euros. L’ex tresorer convergent, entre d’altres fets delictius, va destinar comissions pagades per Ferrovial, a canvi d’adjudicacions d’obres públiques, al partit que va governar Catalunya amb Jordi Pujol i Artur Mas al capdavant, abans de reconstituir-se en el PDeCAT, l’any 2016.

Tot i l’aparició del PDeCAT, en un clar exercici de “rentat de cara”, CDC va seguir existint a efectes d’assumir eventuals responsabilitats. Per això, CDC també ha estat condemnada com a responsable civil i s’ha confirmat el comís de 6,6 milions d’euros a la formació política, que hauria sigut la quantitat demostrada que es va obtenir amb el tràfic d’influències.

La JSC no pot celebrar aquesta noticia perquè implica la constatació d’una gran desviació de diners públics en benefici personal dels responsables i de la pròpia CDC, però sí expressa la seva satisfacció per la sentència que s’ha donat a conèixer.

Tot i les circumstàncies, el mal causat per aquest escàndol confiem que es pugui veure en part reparat amb la sentència del Tribunal Suprem, que confirma majoritàriament la que va dictar l’Audiència Provincial de Barcelona, el passat 29 de desembre de 2017.

La corrupció és el càncer de qualsevol societat i ha de ser incansablement combatuda des de tots els actors possibles, sempre i en tot cas. Com a joves socialistes, compromesos en un projecte polític fonamentat en la igualtat i la justícia social, no ens cansarem mai de denunciar qualsevol actuació corrupta que malmeti el bon funcionament del nostre país, les nostres institucions i el nostre Estat del Benestar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here