La JSC condemna les càrregues policials i anima els partits polítics a fer fora Rajoy

0
227

Des de primera hora del dia d’avui, 1 d’octubre de 2017, hem pogut veure com a diversos punts del país, les forces policials han carregat amb duresa contra persones que, de manera pacífica, es mobilitzaven defensant les seves idees. Idees que no són les nostres, però que respectem com no pot ser d’altra manera, i per tant defensarem el seu dret a expressar-les.

El referèndum convocat per avui per part del Govern de la Generalitat no tenia ni té cap mena de validesa ni garanties per reconèixer un o altre resultat i, per tant, s’ha acabat convertint en una mobilització pacífica i legítima. Davant d’aquesta situació, ens resulta incomprensible la miopia política del Govern d’Espanya, en mans del Partido Popular,  i la manca d’escrúpols que ha mostrat amb actuacions absolutament fora de lloc i que al jovent socialista ens repugnen. Per aturar la celebració del referèndum, l’Estat tenia mitjans suficients sense haver de recórrer a la violència contra el seu propi poble.

Les lamentables imatges que s’han vist avui són fruit d’una situació desmesurada en un clima i context al que mai hauríem d’haver arribat. I si estem en aquest punt, és com a conseqüència de la polarització política i social a la que ens han conduit els governs de Carles Puigdemont i de Mariano Rajoy. Uns, situant-se per sobre del bé i del mal i generant un ambient on els que pensen com ells són bons catalans i, la resta, no. Els altres, negant-se ni tan sols a parlar davant d’un clam molt gran de canvi -via independència i per altres vies- del poble de Catalunya.

El Govern de Mariano Rajoy ha quedat, ja de manera definitiva, totalment desacreditat per oferir una solució política que ens permeti trobar una sortida a la gran confrontació que estem vivint. Si ja era prou evident després de 6 anys sense ni una sola proposta política, avui queda ben palès després d’oferir la violència com a resposta a un clam pacífic i legítim.

Un govern que agredeix a la seva ciutadania, mobilitzada pacíficament, no és digne de seguir sent el seu govern. Un govern que governa per a la meitat del seu poble, tampoc.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya volem fer les següents consideracions:

1. Mostrem el nostre rebuig frontal davant les càrregues policials que s’estan produint en el dia d’avui a Catalunya. En democràcia, una mobilització pacífica en cap cas es pot reprimir mitjançant l’ús de la violència física. Demanem el cessament immediat de la violència i la dimissió dels seus responsables.

2. Creiem que els actuals actors polítics, tant a la Generalitat com a la Moncloa, estan inhabilitats per obrir una nova etapa basada en el diàleg per tal d’aconseguir un nou acord polític d’ampli consens i posar punt i final al moment de confrontació que vivim. Per això, creiem que la solució passa per una moció de censura al Congrés dels Diputats per part de tots els partits que creuen en la via del diàleg. És imprescindible fer fora el Govern de Mariano Rajoy i convocar eleccions anticipades. De la mateixa manera, apostem per la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya per tal de donar la veu al poble de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here