La importància de celebrar Sant Jordi

0
191

Sant Jordi és d’aquelles dates assenyalades al calendari dels catalans i les catalanes. Ens hem acostumat a gaudir d’una jornada en què la ciutadania surt als carrers i inunda les places, tots els racons, i on fa seves les olors dels llibres i de les roses, que són un símbol inequívoc del valor humà d’una tradició tan nostrada com aquesta. Així mateix, la Diada de Sant Jordi s’ha convertit amb el pas del temps en una mostra d’esperit fraternal i cívic, alhora que ha esdevingut una jornada clau per a la cultura a Catalunya.

És evident que, enguany, la Diada de Sant Jordi ens ve marcada per la crisi sanitària de la COVID-19. La contenció col·lectiva del virus que estem fent, aquest gran esforç d’estar confinats a casa, fa que la celebració d’aquest any sigui diferent. En aquest sentit, des de la Joventut Socialista de Catalunya volem fer palès que diferent no vol dir inexistent. Ens sentim satisfets que el sector hagi proposat de traslladar aquesta festa al pròxim dia 23 de juliol. Certament, se’ns pot fer estrany no celebrar-la a l’abril, però en tot cas, avui la roda continua girant i hem de viure el Sant Jordi amb una certa normalitat. És per això que la nostra organització celebra iniciatives com #senseparadaperosenseparar, impulsada pel Gremi de Llibreters de Catalunya, o #rosadesantjordiacasa, del Gremi de Floristes. Penseu que la Diada de Sant Jordi és el pal de paller de l’activitat econòmica de les llibreries i del mercat de la flor de Catalunya -especialment, la producció local de flors al Maresme-. En aquest sentit, us convidem, en la mesura de les vostres possibilitats, que avui no deixeu de regalar-vos les roses i els llibres pel sol fet de quedar-vos a casa ; feu-ho perquè així estarem ajudant els nostres comerciants, sobretot, si fem una aposta clara i decidida pel petit comerç dels pobles i ciutats.

Quan celebrem l’any Carner, que millor que recordar aquella “esperança al pit” dels seus poemes, la qual ens serveix per traslladar-vos el desig d’una molt bona Diada de Sant Jordi. Des de la JSC tenim el desig incansable de què tot això també passarà, i és per això vivim amb alegria el Sant Jordi 2020, plenament conscients que la Diada de 2021 ha de tornar a la seva normalitat formal, mentre us animem a fer tot de petits gestos que facin d’aquest Sant Jordi, avui i més endavant, una diada com sempre meravellosa.

La Joventut Socialista de Catalunya al costat de la cultura, dels llibreters i les llibreteres, dels i les floristes, i de tots i totes vosaltres!

Feliç Diada de Sant Jordi 2020!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here