JSC-ANOIA PRESENTA: “CATALUNYA NO ÉS PAÍS PER A JOVES”

0
662

Les JSC-Anoia reclama més comprensió per a la comarca de l’Anoia

La Joventut Socialista de Catalunya de l’Anoia presenta la seva campanya electoral de cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya amb el lema: “Catalunya no és país per a joves”.

Ha fet la presentació de la campanya davant l’Escola Universitària d’Igualada, amb presència de diversos joves. Segons Berta López, Vice-primera secretària de JSC-Anoia, “el govern de CiU ha aplicat una doble discriminació als estudiants de l’Anoia: els ha encarit les matrícules universitàries de manera abusiva i ha incrementat el preu de la T-10 per desplaçar-se a Barcelona també de manera exagerada, disminuint les oportunitats dels joves anoiencs d’assolir una carrera universitària”.

“En el cas de l’Escola Universitària d’Igualada només s’interessen en època electoral. Fa poc més d’un any a les eleccions municipals i ara a les eleccions al Parlament.”, afirma López. “Artur Mas ha oblidat l’Anoia tant en educació, sanitat i altres serveis com el transport públic”.

La JSC-Anoia vol deixar clar mitjançant aquesta campanya que amb els darrers anys de Convergència i Unió al capdavant de la Generalitat de Catalunya, el nostre país ha esdevingut en un context social on els joves hem passat a convertir-nos en un col·lectiu social totalment desatés i marginat de la societat.

Durant els darrers 2 anys les polítiques del Govern han provocat que les condicions de vida dels joves catalans hagin empitjorat greument. L’accés al mercat laboral, la possibilitat d’estudiar o formar-se i l’empitjorament de l’emancipació fan que l’única opció d’una bona part de la nostra generació sigui marxar a l’estranger. Els que continuem a Catalunya vivim de forma angoixant i veiem com Catalunya deixa de ser una terra d’oportunitats, com dia a dia Catalunya deixa de ser un país per a joves.
L’atur juvenil és del 52% i a Catalunya ja hi ha 836.900 persones sense feina, 250 lloc de treball menys cada dia. El govern ha retallat 707 milions en educació, 3.969 professors menys, i un 78,43% en beques. I a més a més han augmentat les taxes universitàries un 66%.

La cultura ha passat a suposar un 0,8% del pressupost català i ha patit una retallada del 20%.
El transport públic, imprescindible per a la majoria de joves catalans ha sofert una augment de tarifes espectacular. Per exmple, la T-10 ha pujat un 18%.

La taxa d’emancipació juvenil és del 26,6% i, d’aquesta manera, ha tornat a nivells de l’any 2004. i per acabar de empitjorar-ho 32.090 joves catalans s’han vist obligats a emigrar.

El proper 25 de Novembre hi ha eleccions al Parlament de Catalunya y si volem canviar aquesta situació, si volem millorar les oportunitats dels joves i volem una Catalunya que faci seu el valor més preuat, les generacions futures, aposta el proper 25 de Novembre pel socialisme.

Galería d’imatges (1)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here