JSC-ANOIA INICIA LA CAMPANYA “LA TEVA SALUT NO TÉ PREU”

0
542

ES PRETÈN INFORMAR SOBRE L’INSUBMISSIÓ A L’EURO PER RECEPTA

Les Joventuts Socialistes de Catalunya a l’Anoia (JSC-Anoia) ha presentat aquest dimarts 17 de juliol la campanya “La teva salut no té preu”, amb la qual pretèn explicar i informar a la gent del perquè estem en contra la nova taxa imposada pel Govern de la Generalitat a les receptes farmacèutiques, coneguda com “Euro per recepta”, i com procedir a l’insubmissió.

La presentació l’han realitzat Alejandro Caballero, Secretari d’Acció Política de JSC, i Carles Cuerva, 1r Secretari de JSC-Anoia, amb la presència de militants de les JSC de la comarca i de Reus, així com companys del PSC d’Òdena, El Bruc, Piera i Santa Margarida de Montbui.

Caballero ha destacat que “L’Euro per recepta és un atac als drets de tots i totes, sobretot dels més grans”. Afirma que “l’objectiu de la campanya és explicar que les JSC no estem d’acord amb una política fiscal que posa tributs a les malalties i amnistia les grans herències, i l’euro per recepta n’és un exemple”, així com també “informar del procediment de com realitzar l’insubmissió de pagament de l’euro per recepta”, tot recordant que “el farmacèutic està obligat a facilitar els medicaments, però que qui vulgui fer l’insubmissió haurà d’omplir uns formularis i identificar-se”. Amb aquesta insubmissió es busca “fer inviable el sistema i aturar el repagament”.

Cuerva ha destacat que “és un nou atac cap al servei de salut públic i de qualitat”, i que suposa “l’enèssima retallada a la comarca de l’Anoia, començant pel pressupost de l’any 2012 que situa les inversions de la comarca sota mínims”. Així, “a sobre que en retallen oportunitats laborals treien inversions volen treure oportunitats de qualitat de vida”, i que “l’Anoia no pot perdre més trens”. Finalment ha afirmat que l’interès dels joves per la salut “ve d’un compromís amb les generacions passades que van lluitar pels drets que tenim i d’un compromís en la defensa dels drets de les generacions futures.”

Tot seguit companys i companyes de JSC i PSC han repartit postals entre els usuaris del CAP Igualada Nord i l’Hospital d’Igualada, explicant la campanya i també s’han enganxat cartells amb el lema “La teva salut no té preu” i el hashtag de twitter #NoVullelRepagament . Aquest acte es repetirà a diversos municipis de la comarca per anar explicant que PODEM ATURAR EL REPAGAMENT.

Documents adjunts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here