JSC-Anoia a favor de la llibertat d’orientació sexual

0
516

JSC-Anoia celebra el dia internacional contra l’homofòbia, lesfòbia, transfòbia i bifòbia.

El passat 17 maig es va celebrar el dia internacional contra l’homofòbia, lesfòbia, bifòbia i transfòbia.
Des de JSC-Anoia fem una crida a tota la societat per tal de millorar la convivència recordant, la necessitat de mobilitzar-se i de denunciar obertament tot tipus de violacions dirigides al col·lectiu LGTB. Des de l’organització, no només commemorem el dia Internacional, també treballem dia a dia,
reivindicant els seus drets. Una de les activitats que es va dur a terme l’any passat va estar el bus PrideParade. Un autobús que vam organitzar des de les JSC-Anoia, on una trentena de joves de la Comarca van poder assistir a la PrideParade deBarcelona el Juny de 2011. Amb aquesta activitat vam voler reivindicar l’existència a lacomarca del Col·lectiu.

En els últims anys l’Estat ha dut a terme diverses actuacions amb el propòsit de normalitzar el col·lectiu LGTB; s’han aprovat lleis molt avançades com la del matrimoni o l’adopció. Però no deixen de ser lleis, que les necessiten com a col·lectiu, però el conflicte del dia a dia és al carrer, a l’entorn familiar, a les escoles, als instituts, a l’àmbit laboral… I així podríem enumerar una infinitat de llocs o entorns on el fet de ser homosexual suposa encara un problema. Avui en dia, encara hi ha una vuitantena de països, els quals ser homosexual, lesbiana o transsexual segueixen sent una infracció castigada, fins i tot amb la pena de presó o la pena de mort.

Insistim, que en els últims anys s’ha avançat molt, però el gruix d’avenços i recursos són solament palpables a les grans ciutats com Madrid i, en el nostre cas, Barcelona. Aquesta última, la nostra capital, és considerada una de les ciutats més avantguardistes, modernes, innovadores i, ara també,
una de les capitals gais europees. Paradoxalment, a Igualada capital de la comarca de l’Anoia (a seixanta-set kilòmetres i escaig de Barcelona) encara tenen la necessitat de viure sota l’anonimat. Per tant, aquesta acceptació social aparent no és més que una fràgil millora.

Un exemple clar, molt actual, és la recuperació del grup polític de Neo-nazis grec “AmanecerDorados”. Aquest grup radical que, des dels seus inicis, obertament ataca als immigrants,
especialment a la comunitat jueva, ara té, com a punt de mira a gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.

Una prova està en militants del partit neonazi, que van distribuir fulletons amenaçant amb el lema “després dels immigrants, vosaltres sou els següents”. Aquesta conducta és escandalosa i inacceptable, però és encara més el resultat electoral que van obtenir aquest mes passat a les eleccions gregues on van aconseguir més de 400.000 vots, 21 escons al Parlament grec. Això més que alimentar l’actitud de la “caça al diferent”, basat en l’odi i la por a lo diferent, no és més que una mostra de la gran manca de la cultura i de formació.

Espanya és un dels pocs països en el món on matrimoni del mateix sexe és acceptat legalment, almenys de moment, ja que el PP sembla tenir discrepàncies en aquesta situació. Però no per això, ens hem de resignar a pensar que el camí ja esta dit i fet. Des de les JSC-Anoia treballarem per a conscienciar i sensibilitzar la societat, amb les úniques armes que disposem fomentant l’educació, el respecte i la tolerància.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here