El Govern Sánchez redueix els preus dels màsters habilitadors

0
75

En la Conferència General de Política Universitària celebrada el darrer dilluns 29, el govern de Pedro Sánchez va continuar avançant cap al seu objectiu de recuperar la universitat per a tothom i va aprovar, amb l´únic rebuig de la comunitat de Madrid, la reducció dels preus dels màsters habilitadors (aquells que habiliten per a exercir una professió, com per exemple el de professorat) per igualar-los al dels estudis de grau. S’acaba així amb un greuge històric que obligava l’estudiantat a pagar un preu superior al del grau per cursar uns estudis obligatoris per a poder accedir al mercat laboral d’algunes especialitats.

Aquest greuge ha estat, fins ara, especialment accentuat a Catalunya. El des-govern de la Generalitat dels darrers 6 anys no va mostrar cap interès en treballar per garantir l’accés a la universitat i va mantenir els preus públics més elevats de tot l’estat, tant de grau com de màster. Afortunadament, com hem destacat en anteriors ocasions, va ser el govern de Pedro Sánchez qui va obligar, l’any 2020, el govern català a reduir els preus universitaris.

Ara, celebrem aquesta passa endavant amb els màsters habilitadors i recollim i encoratgem les intencions expressades des del govern de prosseguir en la igualació de preus englobant la totalitat dels màsters. Ens trobem de nou davant la constatació que enfront l’estultícia del nacionalisme, la força del socialisme.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here