CELEBRADA LA TERCERA ESCOLA DE FORMACIÓ DE JSC-ANOIA

0
370

Més de 20 joves van estar debatint sobre la República, el republicanisme, i com arribar a la tercera

Els passats 14 i 15 d’abril les JSC-Anoia van celebrar a la Pobla de Claramunt la seva Tercera Escola de Formació Clara Campoamor, enguany amb la temàtica de la República.

L’inauguració va anar a càrrec de Frederic Marí, portaveu del PSC a la Pobla de Claramunt, Jesús Orellana, Secretari de Formació de JSC, i Carles Cuerva, Secretari d’Acció Política, Formació i Sectorials del PSC-Anoia.

Així, vam comptar amb la participació d’importants experts com Miquel Térmens (autor del llibre “Revolució i Guerra Civil a Igualada, 1936-1939”), que ens va explicar la IIa República a Igualada i l’Anoia, Joan Badia, que ens va explicar la IIa República a Catalunya. Posteriorment hi va haver un debat sobre com arribar a la IIIa República, on vam comptar amb la presència de Jordi Riba pel PSC, Joan Requesen per ERC-Reagrupament i Albert Marañón per ICV. El debat va evidenciar que existeixen punts en comú entre els tres partits, però que l’instauració d’una República requereix una base, uns valors, que van més enllà del que es sol pensar. I l’activitat del dissabte es va finalitzar amb la presència de Xavier Marin, amb el qual es va debatre sobre l’estat actual dels valors republicans al PSC. Finalment, el diumenge es va realitzar una visita al Campament de l’Exèrcit Popular situat a Pujalt, comptant amb la presència del primer secretari del PSC-Anoia, Teo Romero.

JSC-Anoia apostem de manera decidida per la República i pels valors republicans, ja que creiem que són els que garanteixen una major igualtat entre les persones, a la vegada que fomenten també la solidaritat. És per això que celebrem que dimarts passat el ple municipal d’Igualada votés declarar-se municipi republicà.

Galería d’imatges (5)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here