Arnau Ramírez, nou primer secretari d’una JSC que vol sacsejar-ho tot

0
233

Els dies 17, 18 i 19 de març ha tingut lloc a Sabadell el 16è Congrés Nacional de la Joventut Socialista de Catalunya sota el lema “Batega amb la JSC”, i amb la participació de més de 200 delegats i convidats d’arreu del país.

Durant tres dies, la militància de la JSC ha debatut i treballat els documents polítics i orgànics que marcaran la manera d’organitzar-se i l’activisme polític que es durà a terme en els propers temps, posant especial èmfasi en la lluita contra la precarietat que pateixen molts joves catalans i que és fruït de la pèrdua de drets imposada pels governs de la dreta a Catalunya i a la resta d’Espanya. L’accés a l’habitatge, cada vegada més prohibitiu, l’accés als estudis superiors, amb cada vegada menys beques i taxes més altes, i les dificultats per trobar una feina digne, són tres dels àmbits de combat cabdals per l’organització juvenil i socialista. Per primera vegada, la JSC incorpora als seus documents un apartat sobre pensions i la voluntat de sumar-se a les mobilitzacions dels i les pensiones que estem veient aquests dies. Aquesta ha de ser una lluita inter-generacional!

El 16è Congrés Nacional ha servit també per renovar els òrgans de direcció, escollint una nova Comissió Executiva Nacional encapçalada per Arnau Ramírez Carne, que substitueix al fins ara Primer Secretari i diputat al Parlament, Pol Gibert.

La nova Comissió Executiva Nacional està estructurada en tres àrees, encapçalades per la Vice-primera Secretària i responsable de l’àrea d’Acció Institucional, Judith Riera, el secretari de l’àrea d’Organització i Finances, Ot Garcia, i el secretari de l’àrea d’Acció Política, Adrià Díaz.

 

La resta de membres que completen la nova Executiva són:

Maria Mesegué, Secretaria de Cohesió Territorial i adj. a Organització

Nil López, Secretaria de Formació, Idees i Programes

Lucía López, Secretaria de Política Municipal

Cindy Rando, Secretaria de Coordinació del Món Local

Ferran Verdejo, Vicente Secretaria d’Acció Electoral

Anna Roig, Secretaria de Comunicació

Andrea Zapata, Secretaria d’Acció a la Xarxa

Enric López, Secretaria de Política Europea i Internacional

Marc Martínez, Secretaria de Política Sociolaboral

Olga Villa, Secretaria de Feminisme

Pere Marc Almagro, Secretaria de LGTBI+

Ricard Raquer, Secretaria d’Associacionisme

 

A la cloenda del Congrés van intervenir el secretari d’organització de les “Juventudes Socialistas de España”, Agustín Cañete, i el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa. La darrera intervenció va anar a càrrec del nou primer secretari dels i les joves socialistes de Catalunya, Arnau Ramírez, que va agrair a la militància la confiança dipositada en el nou equip que lidera i considerar aquest congrés com un punt d’inflexió pel que fa a plantar cara a aquells que ens volen callats: “En els darrers temps han agredit i amenaçat a militants de la JSC per les seves idees, i fins i tot alguns ho han fet en nom de la democràcia. Ja n’hi ha prou! Tindreu una nova executiva que no se’n pensa callar ni una, i que no tindrà cap complexa davant els del club dels llacets grocs. Li pesi a qui li pesi, alçarem la veu per defensar una República Federal, justa i igualitària”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here