Adrià Díaz: “Demanar una 3a llengua i no posar-hi recursos era una injustícia més que calia aturar”

0
266

La JSC celebra l’aprovació de la proposta socialista sobre la moratòria tercera llengua.

Les diputades socialistes Alícia Romero i Esther Niubó, amb l’aleshores Primer Secretari de la JSC i també diputat, Pol Gibert, van registrat el dimecres 21 de febrer al Parlament una proposició per modificar la llei que exigeix ​​el nivell B2 d’una tercera llengua perquè els universitaris puguin graduar-se. Aquesta proposta, que compta amb la pràctica unanimitat de la comunitat universitària, va arribar al Grup Parlamentari Socialista a través del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) després de la inoperància i passotisme del Govern de Puigdemont. Cal doncs, reconèixer i agrair l’impuls del CEUCAT per garantir que la moratòria fos una realitat.

L’actual llei indica que aquest curs s’ha de començar a exigir el B2 d’una tercera llengua als universitaris, però la comunitat educativa el rebutja perquè no s’han destinat recursos per garantir que els alumnes puguin tenir els coneixements requerits.

Per això, la proposta socialista aprovada al Ple del Parlament demana una moratòria de quatre anys perquè el B2 d’una tercera llengua comenci a exigir-se als graduats que començaran els seus estudis el proper curs.

En aquest període addicional de quatre anys, la proposta del Grup Socialista reclama que es destinin els recursos suficients perquè els alumnes puguin accedir als estudis necessaris per tenir el nivell exigit.

El coordinador de l’Àrea d’Acció Política de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), Adrià Díaz, ha considerat injust exigir als universitaris el B2 d’una tercera llengua quan no es destinen recursos públics a l’aprenentatge d’idiomes: “Només podien fer-ho els que s’ho poden pagar, i això afegeix un cost més als estudiants, que ja paguen molt per anar a la universitat “.

“No pot ser que se’ns demani com a requisit un domini de l’anglès quan el Govern no proporciona les eines públiques necessàries per poder-le aprendre’l. Ja som els i les joves de tota Espanya que més paguem per anar a la universitat, i ara també volien que ens paguéssim acadèmies privades per poder assolir el B2 d’una tercera llengua. En aquest sentit, celebrem l’aprovació de la proposta socialista per a dur a terme aquesta moratòria i que es destinin els recursos necessaris per a garantir que qualsevol estudiant, al marge dels seus recursos, pot assolir els coneixements exigits” ha afegit Díaz.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here