8M: No defallirem!

0
158

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora que se celebra el 8 de març, la Joventut Socialista de Catalunya reivindica la visibilitat de les dones i reafirma el seu compromís amb les polítiques feministes.

Des de la JSC, reafirmem un any més el nostre compromís amb el feminisme. El feminisme sense adjectius. I aquest any trobem que és més necessari que mai. Des del darrer 8M hem vist com en el nostre país ha augmentat la representació de l’extrema dreta, d’un partit que es declara antifeminista, que ataca les polítiques que protegeixen els drets de les dones, que menysté la violència de gènere anomenant-la violència domèstica. Ara més que mai hem de sortir al carrer a reivindicar, a cridar, a deixar clar, que no podem fer cap pas enrere en la nostra lluita, perquè encara ens queden moltes passes endavant per poder assolir la igualtat efectiva entre homes i dones.

Enguany, des de la Joventut Socialista de Catalunya hem realitzat la nostra campanya en una de les desigualtats que perpetua el patriarcat: la invisibilitat de les dones. La lluita feminista no es desenvoluparà si no es comença a visibilitzar les dones. Per aconseguir trencar sostres de vidre, necessitem referents femenins. I com anem repetint, en tots i cadascun dels àmbits: cultura, ciència, empresa, política…  La nostra lluita és transversal, està a cada racó dels nostres valors i accions. I és així perquè la desigualtat que pateixen les dones està també a cada racó de la nostra societat.

Amb la nostra campanya #SomDoneSomJoves #VolemSerVisibles fem valdre, la molts cops discreta i silenciosa, feina de les dones de la nostra organització. Joves de tots els territoris que van prendre la iniciativa, es van comprometre amb el projecte socialista, participant en la política de moltes maneres. És cert que no som tantes com voldríem, però som, estem i estarem. I hem de ser visibles perquè en siguem moltes més!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here